ΚΟΣΜΟΣ

Οι ξένοι ευθύνονται για όλα τα περιστατικά βίας στην Κολωνία λέει ο Γιέγκερ

Οι ξένοι ευθύνονται για όλα τα περιστατικά βίας στην Κολωνία λέει ο Γιέγκερ
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Ράλφ Γιέγκερ REUTERS/Ina Fassbender

Οι ξένοι ευθύνονται για όλα τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών γερμανικού κρατιδίου, στους οποίους συγκαταλέγειι και τους πρόσφυγες που έφτασαν στην Γερμανία τον τελευταίο χρόνο.

"Βασισμένη σε καταθέσεις μαρτύρων, η αναφορά της αστυνομίας αλλά και οι περιγραφές από την Ομοσπονδιακή αστυνομία, δείχνουν ότι άνθρωποι που έχουν έρθει στη χώρα είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για αυτές τις εγκληματικές ενέργειες," είπε ο Ράλφ Γιέγκερ, υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ενώπιον ειδικής επιτροπής που διερευνά τα περιστατικά βίας στην Κολωνία.

"Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε Βορειοαφρικανούς και Άραβες," πρόσθεσε ο ίδιος. "Βασισμένοι στα μέχρι στιγμής δεδομένα από την έρευνα, πρόσφυγες που έφτασαν στην χώρα τον τελευταίο χρόνο και αιτήθηκαν άσυλο βρίσκονται ανάμεσα στους υπόπτους."

Από τους 31 δράστες των επιθέσεων που έχουν ταυτοποιηθεί, οι 18 έχουν ζητήσει άσυλο από την Γερμανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, δεν κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις αλλά για άσκηση σωματικής βίας και ληστεία.

Περισσότερες από 170 γυναίκες έχουν καταθέσει μηνύσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία. Οι 113 από αυτές είναι για σεξουαλική κακοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ