ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρώτες εικόνες του Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Οι πρώτες εικόνες του Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι
Εικόνες κλειστού κυκλώματος BFMTV

Ενώ ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο νούμερο ένα καταζητούμενος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου ακόμη διαφεύγει, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV μετέδωσε τις πρώτες εικόνες, από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, του φυγά την επομένη των επιθέσεων.

Σε αυτές τις φωτογραφίες, η λήψη των οποίων έγινε στις 14 Νοεμβρίου, ο Σαλά Αμπντεσλάμ εμφανίζεται ήρεμος με τα χέρια στις τσέπες. Δώδεκα ώρες νωρίτερα, είχε αιματοκυλίσει το Παρίσι.

Εκείνο το πρωί, ο Σαλά Αμπντεσλάμ έχει ήδη φυγαδευτεί από τους συνεργούς του. Το προηγούμενο βράδυ, τους είχε τηλεφωνήσει από το Παρίσι για να έρθουν να τον πάρουν και να τον πάνε στο Βέλγιο. Στη διαδρομή από το Παρίσι προς τις Βρυξέλλες, οι τρεις άνδρες σταμάτησαν σε βενζινάδικο κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, όπου τους κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οι εικόνες που μετέδωσε το BFMTV δείχνουν τον Μοχάμεντ Αμρί να γεμίζει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου με βενζίνη. Ο Αμπντεσλάμ μαζί με τον Σαλά Χαμζά Ατού κατευθύνονται προς το mini market του βενζινάδικου. Και οι δύο έχουν πρησμένα μάτια και όπως έχει πει ο δικηγόρος ενός από τους συνεργούς του Αμπντεσλάμ, είχαν καπνίσει κάνναβη.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι τρεις άνδρες είχαν περάσει από τον αστυνομικό έλεγχο τρεις φορές. Ο Αμπντεσλάμ γλίτωσε τη σύλληψη επειδή το όνομά του δεν είχε συνδεθεί ακόμη με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι τρεις άνδρες συνέχισαν το ταξίδι τους ανενόχλητοι.

Η ομάδα των ανδρών έμεινε στο βενζινάδικο για 12 λεπτά. Ο Αμπντεσλάμ γνωρίζει ότι καταζητείται, το κατάλαβε από τους εντατικούς ελέγχους. Περπατά ήρεμος, με τα χέρια στις τσέπες ενώ δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει το πρόσωπό του.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι άνδρες συνεχίζουν την διαδρομή τους. Οι δύο συνεργοί αφήνουν τον Αμπντεσλάμ στην συνοικία Laeken στις Βρυξέλλες. Οι Αμρί Μοχάμεντ και Χαμζά Ατού συνελήφθησαν την επόμενη μέρα στο Molenbeek. Ο Αμπντεσλάμ εξακολουθεί να διαφεύγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ