ΚΟΣΜΟΣ

Μαφιόζος της ιταλικής Καμόρα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Μαφιόζος της ιταλικής Καμόρα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Καταζητούμενος που φέρεται να ήταν μέλος της ιταλικής μαφίας, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος.

Πρόκειται για 56χρονο Ιταλό, την έκδοση του οποίου ζητούν οι δικαστικές Αρχές της πατρίδας του. Κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνδεόμενες με τη δράση της ναπολιτάνικης «Καμόρα», της οποίας φέρεται να υπήρξε μέλος.

Οι πράξεις που του αποδίδονται φαίνεται πως αφορούν την περίοδο 2002-2003 και τελέστηκαν κυρίως εκτός ιταλικών συνόρων, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που απέστειλαν οι ιταλικές δικαστικές Αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να διατηρεί βιοτεχνία εδώ.

Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεργασίας με αστυνομικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον εντόπισαν, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή των Πεύκων, όπου και συνελήφθη δυνάμει του εις βάρος του εντάλματος.

Θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στο αίτημα των ιταλικών Αρχών να εκδοθεί στη χώρα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ