ΚΟΣΜΟΣ

Συλλυπητήρια από ΑΚΕΛ και Αναστασιάδη για το θάνατο του Χριστόφια

Συλλυπητήρια από ΑΚΕΛ και Αναστασιάδη για το θάνατο του Χριστόφια
@AnastasiadesCY

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για το θάνατο του τέως Προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια». Ενός πολιτικού, προσθέτει, «που για χρόνια πορευτήκαμε σε παράλληλες πορείες, πάντοτε όμως για το καλό του τόπου».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ακόμη ότι «γνωρίζοντας πόσο ταλαιπωρήθηκε από την κλονισμένη για δεκαετίες υγεία του, εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, και στην οικογένεια του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε επίσης το Κ.Σ. του ΕΔΕΚ προς την οικογένεια του εκλιπόντος και το ΑΚΕΛ.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ με βαρύτατη θλίψη ανακοίνωσε επίσης το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος. Ο Δημήτρης Χριστόφιας εδώ και αρκετό διάστημα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με βεβαρημένη την κατάσταση της υγείας του.

Αυτή την ώρα συνέρχεται η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος η οποία σε συνεννόηση με την οικογένεια θα αποφασίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία. Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του, συντρόφισσα Έλση και σε όλη του την οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ