ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομία στο σπίτι του Μπόρις Τζονσον μετά από καταγγελία για διαπληκτισμό με τη σύντροφό του

Αστυνομία στο σπίτι του Μπόρις Τζονσον μετά από καταγγελία για διαπληκτισμό με τη σύντροφό του
AP Photo/Alastair Grant

Ένας γείτονας του Μπόρις Τζόνσον, του φαβορί για την ηγεσία των Συντηρητικών και τον πρωθυπουργικό θώκο, κάλεσε την αστυνομία ανησυχώντας για την ασφάλεια της συντρόφου του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, λόγω του έντονου διαπληκτισμού που άκουσε από το διπλανό σπίτι.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής να πάνε σε μια διεύθυνση στο νότιο Λονδίνο όπου κατοικεί ο πρώην δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας μαζί με τη σύντροφό του, Κάρι Σίμοντ.

Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στην αστυνομία «ανησύχησε» για την Κάρι Σίμοντ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές. Οι αστυνομικοί μίλησαν σε όλους τους ενοίκους του σπιτιού, που ήταν «όλοι τους καλά και ασφαλείς».

«Δεν υπήρχε κάποιο εμφανές αδίκημα ή κάποια ανησυχία και δεν υπήρχε λόγος να επέμβει η αστυνομία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μιλώντας στον Guardian, ο γείτονας δήλωσε ότι άκουσε μία γυναίκα να ουρλιάζει κι έπειτα διέκρινε την Κάρι Σίμοντ να λέει «φύγε από πάνω μου» και «φύγε από το διαμέρισμά μου».

Ο ίδιος, ανησυχώντας για το τι ακριβώς συμβαίνει, χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος ωστόσο κανείς δεν του απάντησε. «Ήλπιζα ότι κάποιος θα απαντούσε και θα μου έλεγε "είμαστε καλά". Χτύπησα την πόρτα τρεις φορές χωρίς καμία απάντηση», είπε χαρακτηριστικά στον Guardian.

Η Κάρι Σίμοντς είναι η πρώην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, ενώ ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ