ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Τζόνσον δέχεται πιέσεις να εξηγήσει το περιστατικό στο σπίτι του

Βρετανία: Ο Τζόνσον δέχεται πιέσεις να εξηγήσει το περιστατικό στο σπίτι του
(AP Photo/Rui Vieira)

Ο Μπόρις Τζόνσον, το «φαβορί» για την ηγεσία του βρετανικού κόμματος των Συντηρητικών, δέχεται σφοδρές πιέσεις να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που διαδραματίστηκε στο σπίτι του προ ημερών ανάμεσα στον ίδιο και τη σύντροφό του.

Στο σπίτι του στο Λονδίνο εκλήθη η αστυνομία, ωστόσο ο ίδιος ο Τζόνσον απέφυγε να αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη.

«Δεν νομίζω ότι θέλουν να ακούσουν για τέτοια πράγματα» απάντησε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ερωτηθείς από δημοσιογράφο του CNNi για τα όσα διαδραματίστηκαν στην οικία του.

«Πιστεύω ότι θέλουν να ακούσουν τα σχέδιά μου για τη χώρα και το κόμμα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο υπουργός διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ είπε στο BBC πως παρότι δεν τον απασχολεί η προσωπική ζωή του Μπόρις Τζόνσον, θεωρεί πως είναι πάντα ευκολότερο να δώσει κάποιος μια εξήγηση.

Με τη σειρά του, ο Μάλκομ Ρίφκιντ δήλωσε στο κρατικό δίκτυο:

«Εάν είσαι υποψήφιος για την πρωθυπουργία της χώρας και η αστυνομία μόλις έχει κληθεί στο σπίτι σου -δικαίως ή αδίκως- το γεγονός είναι ένα: υπήρξε επίσκεψη της αστυνομίας. Δεν μπορείς απλά να λες “ουδέν σχόλιο”».

«Αυτό υποδεικνύει πως υπάρχει κάτι που δεν θέλεις να αποκαλύψεις» συμπλήρωσε ο ίδιος, υπαινισσόμενος παράλληλα πως ενδεχομένως να στηρίξει τον αντίπαλο του Τζόνσον, Τζέρεμι Χαντ, στην κούρσα της διαδοχής.

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, μοιράστηκε με τους φίλους του το δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian για το περιστατικό και έγραψε:

«Άραγε υπήρξε ποτέ κάποιος άνθρωπος που να ήταν λιγότερο κατάλληλος για πρωθυπουργός;».

Ο Andrew Gwynne, επίσης βουλευτής των Εργατικών, δήλωσε την Κυριακή πως ο Τζόνσον είναι «εντελώς ακατάλληλος για πρωθυπουργός».

«Από τη μια πλευρά, φυσικά, είναι προσωπικό ζήτημα. Αλλά όταν είσαι υποψήφιος για δημόσιο αξίωμα, όταν θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός της Βρετανίας, τότε αυτά τα ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sky News.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μεγαλύτερη σημασία έχουν οι πολιτικές πράξεις του Τζόνσον, εξαπολύοντας «βολές» κατά του Τζόνσον για τη θητεία του ως δήμαρχος Λονδίνου αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ