Η Άνγκελα Μέρκελ τρέμει ξανά - Νέα ανησυχία για την υγεία της καγκελαρίου
Πηγή: Kay Nietfeld/dpa via AP

Μόλις οκτώ ημέρες μετά τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου με την Άνγκελα Μέρκελ να τρέμει σύγκορμη κατά την υποδοχή, στην καγκελαρία, του νέου προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανάλογο συμβάν προκαλεί νέα ανησυχία. 

Αυτή τη φορά κι ενώ ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ απευθύνει ομιλία με αφορμή το διορισμό της νέας υπουργού Δικαιοσύνη, Κριστίνε Λάμπρεχτ, η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται και πάλι να τρέμει ολόκληρη και, ανήμπορη να ελέγξει το τρέμουλο, σταυρώνει ξανά τα χέρια της όπως την πρώτη φορά.

Στο πρόσωπό της διαγράφεται ο προβληματισμός ενώ, όταν κάποια στιγμή ένας υπάλληλος σπεύδει να της προσφέρει ένα ποτήρι νερό, το αρνείται.

AP 19178266868307

Kay Nietfeld/dpa via AP

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε διασκεδάσει τις εντυπώσεις, την πρώτη φορά, λέγοντας πως στο καυτό Βερολίνο, «ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό, αυτό προφανώς που έλειπε», διαβεβαιώνοντας πως είναι μια χαρά.

Ωστόσο, το νέο επεισόδιο στο προεδρικό Μέγαρο προκαλεί νέα ανησυχία για την υγεία της σιδηράς κυρίας της Ευρώπης – εν όψει, μάλιστα, και της συνάντησης των G 20 που ξεκινά αύριο στην Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης