«Ο γιος μου πεθαίνει, βοηθήστε με»: Η κραυγή απελπισίας μιας μητέρας σε κέντρο κράτησης μεταναστών
Πηγή: EPA/Juan Manuel Blanco

Είναι η κραυγή απελπισίας μίας μάνας δύο παιδιών που, κάτω από το ατσάλινο φράκτη κέντρου προσφύγων, εκλιπαρεί τους αρμόδιους να βοηθήσουν το άρρωστο παιδί της

«Ο γιος μου είναι άρρωστος εδώ και μέρες, πεθαίνει», ακούγεται να λέει στα ισπανικά, επαναλαμβάνοντας σπαρακτικά τη λέξη «βοήθεια». 

Είναι μία από τους δεκάδες μετανάστες που βρίσκονται στο προσωρινό καταφύγιο μεταναστών Siglo XXI που βρίσκεται στην πόλη Ταπάτσουλα του Μεξικού. Εκεί όπου προ ημερών ξέσπασαν επεισόδια, με τους επί μέρες εγκλωβισμένους μετανάστες να ζητούν περίθαλψη, φαγητό και την επίσπευση των μεταναστευτικών διαδικασιών.

Η άγνωστη μητέρα ενός πεντάχρονου και ενός 14 μηνών παιδιού, που βρίσκεται εκεί εδώ και δέκα ημέρες, σε μία απελπισμένη προσπάθεια να ακουστεί από τις αρχές, κατάφερε να φτάσει ως το φράκτη: «Δε μας έχουν δώσει ούτε μπουκιά τροφής. Δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Βοήθεια, βοηθήστε με τον γιο μου που είναι άρρωστος. Ο γιος μου πεθαίνει».

migrant

EPA/Juan Manuel Blanco

Η ίδια έκανε απόπειρα να φύγει από την κύρια πύλη, ωστόσο, εμποδίστηκε από μέλη της Εθνοφρουράς, της αστυνομίας και των αρχών του κέντρου. 

migration

Λόγω συνωστισμού, οι συνθήκες στα μεταναστευτικά κέντρα στο Μεξικό γίνονται όλο και πιο άθλιες, με τους μετανάστες να καταγγέλλουν ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, ακριβοθώρητο φαγητό και νερό και ελλιπή ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

 

Διαβάστε επίσης