ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρότατη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη δίπλα στην Αγιά Σοφιά

Ισχυρότατη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη δίπλα στην Αγιά Σοφιά

Για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε πριν από λίγο την κεντρική πλατεία Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης, εκεί δηλαδή που βρίσκονται δύο από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα: η Αγιά Σοφιά και το Μπλέ Τζαμί, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα ανθρώπινα μέλη παραπέμπει, ενδεχομένως, σε καμικάζι αυτοκτονίας, όπως εκτιμούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα

Όπως μεταδίδει, το τουρκικό πρακτορείο Dogan, «υπάρχουν θύματα» και αποδίδει την έκρηξη σε βομβιστή αυτοκτονίας. Βίντεο που μεταδίδει το CNN Turk δείχνει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή με περιπολικά και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο της έκρηξης και κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Άλλα Μέσα Ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα μεταφέρουν με επιφύλαξη πληροφορίες, ότι ένας αστυνομικός είναι νεκρός.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν γερμανοί τουριστές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα παγκάκι. Ακόμη, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί, από τις Αρχές, εάν ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως ή τελικώς καμικάζι αυτοκτονίας προσπάθησε να ανατιναχθεί ανάμεσα σε γκρουπ τουριστών.

Οι πρώτες φωτογραφίες.

rt istanbul

Περισσότερα σε λίγο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ