ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σάλος με τις αδερφές που σκότωσαν τον πατέρα τους που τις κακοποιούσε καθημερινά

Ρωσία: Σάλος με τις αδερφές που σκότωσαν τον πατέρα τους που τις κακοποιούσε καθημερινά
tass

Αντιμέτωπες με την κατηγορία της δολοφονίας βρίσκονται τρεις έφηβες αδερφές στη Ρωσία, οι οποίες σκότωσαν τον πατέρα τους έπειτα από χρόνια φυσικής και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος τους, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και διαδηλώσεις στη χώρα.

Το έγκλημα έλαβε χώρα στη Μόσχα τον περασμένο Ιούνιο, όταν η Μαρία, η Αγκελίνα και η Κρεστίνα Χατζατουριάν, χτύπησαν και μαχαίρωσαν τον 57χρονο πατέρα τους Μιχαήλ, την ώρα που εκείνος κοιμόταν στην πολυθρόνα στο σπίτι της οικογένειας.

Τα τρία κορίτσια που τότε ήταν ηλικίας 17, 18 και 19, ανέφεραν την επίθεση στην αστυνομία και παραδέχτηκαν ότι οι ίδιες διέπραξαν τη δολοφονία επειδή φοβόντουσαν για τις ζωές τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian, η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι τρεις αδερφές ήταν θύματα καθημερινής φυσικής κακοποίησης από τον πατέρα τους, ο οποίος τις εξανάγκαζε επίσης σε σεξουαλικές πράξεις. Μάλιστα, την ημέρα της δολοφονίας, τις είχε ξυλοκοπήσει και τις είχε κλειδώσει σε ένα δωμάτιο, όπου τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, θύμα κακοποίησης είχε πέσει και η μητέρα των τριών κοριτσιών, η οποία ανέφερε σε τοπικά μέσα ότι τη χτυπούσε καθημερινά, ακόμα και με ρόπαλο, μέχρι που την πέταξε έξω από το σπίτι το 2016. Όπως κατήγγειλε η ίδια, η αστυνομία αρνήθηκε να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρώην συζύγου της, ο οποίος απειλούσε να τη σκοτώσει αν επέστρεφε στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των τριών κοριτσιών, ο πατέρας τους τις είχε μεγαλώσει να θεωρούν τους εαυτούς τους ως σκλάβες και δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αμυνθούν.

Τα κορίτσια αντιμετωπίζουν πλέον την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης με τις δύο ενήλικες να αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια και την μικρότερη έως 10 χρόνια.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα, με τις συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας της αστυνομίας που ασχολείται με την υπόθεση να είναι καθημερινές. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε ρωσικές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο.

Στο μεταξύ στα τρία κορίτσια έχει απαγορευτεί κάθε επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι την έναρξη της δίκης τον Αύγουστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ