ΚΟΣΜΟΣ

Κρατήρας που εκτόξευε λάσπη έκανε «έξωση» σε οικογένεια στη Νέα Ζηλανδία

Κρατήρας που εκτόξευε λάσπη έκανε «έξωση» σε οικογένεια στη Νέα Ζηλανδία
instagram

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Νέα Ζηλανδία: στον κήπο του σπιτιού μιας οικογένειας εμφανίστηκε ξαφνικά ένας κρατήρας από τον οποίο έβγαινε καυτή λάσπη, αναγκάζοντας τους ενοίκους να εγκαταλείψουν το σπίτι. 

Η Susan Gedye, κάτοικος της πόλης Rotorua, ξύπνησε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, νομίζοντας ότι συμβαίνει σεισμός, αφού, όπως ανέφερε η ίδια, ταρακουνιόταν ολόκληρο το σπίτι.

Καθώς το κούνημα δεν έλεγε να σταματήσει, πήγε στην κουζίνα της να δει τι συνέβαινε και μόλις κοίταξε έξω από το παράθυρο, έμεινε άφωνη με αυτό που αντίκρισε. Όπως είπε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, πυκνοί καπνοί έβγαιναν από το έδαφος.

Μέχρι να ξημερώσει, η τρύπα είχε γίνει τεράστια, αναγκάζοντας την οικογένεια να φύγει από το σπίτι για προληπτικούς λόγους, καθώς η τρύπα συνέχιζε να μεγαλώνει, βγάζοντας ατμούς, μπουρμπουλήθρες και εκτοξεύοντας λάσπη. Παράλληλα, δυνατός θόρυβος ακουγόταν από το σημείο, ενώ το τοπικό συμβούλιο ανέφερε επίσης ότι κατέρρευσε μέρος του εδάφους στην περιοχή.

https://www.instagram.com/p/BzKMs4_pdIv

Την επόμενη μέρα, η λάσπη είχε αρχίσει να μπαίνει στο γκαράζ της οικογένειας. Το σημείο επισκέφτηκε ειδικός, ο οποίος επιθεώρησε το συμβάν.

«Προς το παρόν, το αφήνουμε να εκτονωθεί. Οι ιδιοκτήτες έφυγαν για προληπτικούς λόγους και περιφράξαμε το σημείο για να μην πλησιάζουν άλλοι», ανέφερε.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή για τη γεωθερμική της δραστηριότητα. Σύμφωνα με το τοπικό συμβούλιο, υπάρχει ένα ρήγμα στην περιοχή και ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2016. Το συμβούλιο εξέδωσε προειδοποίηση για τους κατοίκους, λέγοντας ότι η δραστηριότητα είναι απρόβλεπτη και ενώ το έδαφος μπορεί να δείχνει ασφαλές, είναι ασταθές και η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ