ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχεί η Μέρκελ για νεκρούς γερμανούς πολίτες

Ανησυχεί η Μέρκελ για νεκρούς γερμανούς πολίτες
REUTERS/Fabrizio Bensch

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι είναι πολύ ανήσυχη για το γεγονός ότι γερμανοί πολίτες ενδέχεται να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη που σκότωσε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους νωρίτερα σήμερα.

"Η διεθνής τρομοκρατία έχει δείξει το άσχημο πρόσωπο της στην Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι, την Άγκυρα, την Τυνησία και πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά εναντίον της".

Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ είπε ότι Γερμανοί πολίτες ίσως να βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα, κι όταν είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

"Μέχρι τώρα πρέπει να υποθέσουμε ότι και Γερμανοί έχουν τραυματιστεί από αυτή την τρομοκρατική επίθεση," είπε ο Στάινμαγιερ . "Επίσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι Γερμανοί πολίτες είναι νεκροί".

Ο Αλγερινός πρωθυπουργός, Αμπντελμαλεκ Σελάλ, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την μάχη κατά της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της.

Ο Σελάλ πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο και προέβη στις σχετικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο.

Μέσω twitter καταδικάζουν την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, αξιωματούχοι και διεθνείς οργανισμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ