ΚΟΣΜΟΣ

«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος»: 36 χρόνια μετά την εξαφάνιση - μυστήριο 15χρονης στο Βατικανό

«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος»: 36 χρόνια μετά την εξαφάνιση - μυστήριο 15χρονης στο Βατικανό
AP IMAGES

Δύο τάφοι σε ένα γερμανικό κοιμητήριο στην Πόλη του Βατικανού θα ανοιχτούν στο πλαίσιο έρευνας για την ανεξήγητη εξαφάνιση - μυστήριο της Εμανουέλας Ορλάντι, πριν από 36 ολόκληρα χρόνια.

Η επιχείρηση εκταφής στο Τευτονικό Κοιμητήριο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία του Πάπα Φραγκίσκου και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πήρε το πράσινο φως από τη δικαιοσύνη του Βατικανού και θα διεξαχθεί την 11η Ιουλίου.

Η Εμανουέλα Ορλάντι, η 15χρονη κόρη ενός υπαλλήλου της γραμματείας του Ποντιφικού Οίκου, που διέμενε στην Πόλη του Βατικανού, είχε θεαθεί για τελευταία φορά στις 22 Ιουνίου του 1983, ενώ έβγαινε από ένα μάθημα μουσικής στη Ρώμη.

Η δικηγόρος της οικογένειάς της έλαβε το περασμένο καλοκαίρι ένα μήνυμα όπου αναφερόταν «Ψάξτε την περιοχή όπου δείχνει ο άγγελος», το οποίο συνοδευόταν από μια φωτογραφία όπου διακρίνονταν κάποιες ταφόπλακες. Ένα μαρμάρινο γλυπτό αγγέλου με την επιγραφή «Αναπαύσου εν ειρήνη» βρίσκεται στο Τευτονικό Κοιμητήριο του Βατικανού.

Ο Αλεσάντρο Γκισότι, ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου, ότι η όλη επιχείρηση θα διεξαχθεί παρουσία των δικηγόρων της οικογένειας Ορλάντι. Κατόπιν, τα λείψανα θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Η εξαφάνιση το 1983 της Ορλάντι είναι ένα από τα πλέον μακροχρόνια σύγχρονα μυστήρια που εκτυλίχθηκαν στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και αποτέλεσε αντικείμενο αναρίθμητων εικασιών και θεωριών συνομωσίας από τα ιταλικά ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ