ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά πλοία κατέλαβε το Ιράν

Αμερικανικά πλοία κατέλαβε το Ιράν
Φωτό αρχείου EPA

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης έχουν καταλάβει τα δύο αμερικανικά πλοία με δέκα ναύτες, τα οποία μπήκαν στα ιρανικά ύδατα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars του Ιράν.

«Τα δύο πλοία κατελήφθησαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης κοντά στο νησί Φαρσί, δύο χιλιόμετρα εντός των ιρανικών υδάτων», αναφέρει το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα πως δύο πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού κατελήφθησαν από το Ιράν, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ να διαβεβαιώνει τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι πως θα επιτραπεί άμεσα στα μέλη του πληρώματος να συνεχίσουν την πορεία τους, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως έχει γνώση της κατάστασης και εργάζεται για την επιστροφή των μελών του πληρώματος. Ο Μπεν Ρόουντς, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο πως η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να επιλύσει την κατάσταση και ελπίζει πως θα το πράξει.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε πως νωρίτερα σήμερα οι αμερικανικές αρχές έχασαν επαφή με τα δύο πλοία του αμερικανού πολεμικού ναυτικού που ταξίδευαν από το Κουβέιτ προς το Μπαχρέιν, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ