ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια – Τραυματισμοί και φωτιές

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια – Τραυματισμοί και φωτιές
CNN

Νέα, πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:19 (τοπική ώρα) στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 202 χλμ. βόρεια του Λος Άντζελες.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Από την πλευρά του, και το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS) των ΗΠΑ κατέγραψε το σεισμό στα 7,1 Ρίχτερ, αν και η αρχική μέτρηση ήταν στα 6,9 Ρίχτερ.

Υπάρχουν «αρκετοί τραυματίες» σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αξιωματούχοι της κομητείας Κερν ενώ από το σεισμό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτήρια αλλά και «πολλές πυρκαγιές».

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν» ανέφερε η πυροσβεστική.

Ο τελευταίος σεισμός σημειώθηκε 18 χλμ βορειοανατολικά από το Ρίτζκρεστ (Ridgecrest, περίπου 240 χλμ από το Λος Άντζελες), σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) και έγινε αισθητός έως και το Μεξικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων, κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής, με αποτέλεσμα να κλείσει το συγκεκριμένο σημείο.

Το Summer League του ΝΒΑ μεταξύ των New Orleans Pelicans και των New York Knicks ματαιώθηκε.

775626.regional

Σεισμοί από την Πέμπτη

Τουλάχιστον 1.400 μετασεισμοί, εκ των οποίων πολλοί ισχυροί, ταρακούνησαν την ίδια περιοχή, έπειτα από τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος καταγράφηκε την Πέμπτη.

Μόνο μερικοί τραυματισμοί αναφέρθηκαν μετά τον σεισμό της Πέμπτης, ωστόσο δύο σπίτια καταστράφηκαν διότι πήραν φωτιά εξαιτίας της ρήξης σωληνώσεων μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Πολιτεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ