ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αναγνώρισε τη νεκρή σύζυγό του σε πακέτο τσιγάρων και ζητά 100 εκατομμύρια ευρώ

Ιταλία: Αναγνώρισε τη νεκρή σύζυγό του σε πακέτο τσιγάρων και ζητά 100 εκατομμύρια ευρώ
Pixabay

Μήνυση σε πολυεθνική εταιρεία έκανε ένας Ιταλός, ο οποίος μετά έκπληξής του, είδε μία φωτογραφία της νεκρής γυναίκας του σε ένα πακέτο τσιγάρων.

Ο 50χρονος έχασε τη γυναίκα του πριν από ενάμιση χρόνο. Έμεινε άναυδος, λοιπόν, όταν είδε μία φωτογραφία της από το κρεββάτι του νοσοκομείου στο αποτρεπτικό μήνυμα για το κάπνισμα που ήταν πάνω στο πακέτο των τσιγάρων.

Δεν είναι γνωστό ποιος πήρε χωρίς άδεια αυτή την φωτογραφία, πολύ περισσότερο είναι άγνωστο το πώς δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του ενδιαφερόμενου, ο οποίος πλέον έχει καταθέσει μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία μία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Όπως δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Il Resto del Carlino, ο 50χρονος αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του συνδεδεμένης με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι. Επιπλέον, ο θάνατος της συζύγου του, τον Νοέμβριο του 2017, δεν συνδέεται με το κάπνισμα. Το θέαμα αυτής της συνταρακτικής φωτογραφίας με τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει στο μυαλό του 50χρονου -που την κοιτάζει και την ξανακοιτάζει, μη πιστεύοντάς το- την αγαθή πρόθεση της μάχης κατά του καπνίσματος.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι στον 50χρονο, οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα (που κανονικά είναι 14 διαφορετικές φωτογραφίες τον χρόνο).

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αλλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ