ΚΟΣΜΟΣ

Αναστάτωση στον αέρα: Τουλάχιστον 35 τραυματίες λόγω ισχυρών αναταράξεων

Αναστάτωση στον αέρα: Τουλάχιστον 35 τραυματίες λόγω ισχυρών αναταράξεων
AP Photo/Ted S. Warren

Τουλάχιστον 35 επιβάτες τραυματίστηκαν σε πτήση της Air Canada με προορισμό το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, λόγω ισχυρών αναταράξεων.

Μετά την απογείωση από το Βανκούβερ την Πέμπτη, η πτήση 33 της Air Canada με 239 επιβάτες και 15 άτομα πλήρωμα, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο «Daniel K. Inouye» στη Χονολουλού.

Σύμφωνα με δηλώσεις επιβατών στο CNNi, κατά τη διάρκεια των ισχυρών αναταράξεων αρκετοί επιβάτες χτύπησαν στην οροφή του αεροσκάφους. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρονται να έχουν τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό, σύμφωνα με το CBC.

«Το αεροπλάνο πετούσε στα 36.000 πόδια και ήταν περίπου 600 μίλια (περίπου 965 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της Χονολουλού κατά τη διάρκεια του συμβάντος», δήλωσε ο Ίαν Γκρέγκορ, εκπρόσωπος της Federal Aviation Administration.

«Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι πάντα η ασφάλεια των πτήσεων, των επιβατών και του πληρώματός μας και προληπτικά, το ιατρικό προσωπικό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για να εξετάσει τους επιβάτες στη Χονολουλού», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ