ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πλήθος πολιτών ξυλοκόπησε ληστή μέχρι θανάτου

ΗΠΑ: Πλήθος πολιτών ξυλοκόπησε ληστή μέχρι θανάτου
screen grab από βίντεο

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν οι πολίτες στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν άντρα, που αποπειράθηκε να κλέψει ένα αμάξι, την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν τρία παιδιά.

Ο 54χρονος Erik Hood έκλεψε το αμάξι έξω από ένα κατάστημα, την ώρα που οι γονείς των παιδιών ήταν μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς κυνήγησαν το όχημα με τα πόδια και το πρόλαβαν όταν σταμάτησε σε ένα κόκκινο φανάρι, τραβώντας τον οδηγό έξω από το αυτοκίνητο.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο Hood επιτέθηκε στον πατέρα και προσπάθησε να το σκάσει, αλλά ένα μεγάλο πλήθος εξαγριωμένων πολιτών τον σταμάτησε και άρχισε να τον χτυπά. Ο ληστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν είμαι υποστηρικτής της δικαιοσύνης του δρόμου», δήλωσε σχετικά με το συμβάν ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Jason Smith, προσθέτοντας ότι «όλες τις εγκληματικές ενέργειες θα πρέπει να τις διαχειριζόμαστε εμείς».

Η αστυνομία διαθέτει υλικό από το περιστατικό και επιχειρεί να ταυτοποιήσει τους ανθρώπους που επιτέθηκαν στον Hood, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα δήλωσε ότι οι εισαγγελείς περιμένουν την αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνά της πριν σχολιάσουν. Τα παιδιά που βρίσκονταν στο αμάξι είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ