ΚΟΣΜΟΣ

Τζακάρτα:Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο καμικάζι ανατινάζεται

Τζακάρτα:Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο καμικάζι ανατινάζεται
Reuters

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάζεται μπροστά από την καφετέρεια των starbucks στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. 

Σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι - πέντε αστυνομικοί και επτά πολίτες - σκοτώθηκαν από τις διαδοχικές εκρήξεις βομβών σήμερα το πρωί στο κέντρο της Τζακάρτας και πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από καφετέρια την ώρα που πλησίαζαν στο σημείο ένοπλοι αστυνομικοί. Όπως ανακοινώθηκε, ο ένας από τους νεκρούς είναι ολλανδικής καταγωγής ο οποίος, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ήταν εργαζόμενος στον ΟΗΕ.

Οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν, ακόμα, ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος.

indonesia30

Πέντε από τους δράστες είναι νεκροί, και τέσσερις έχουν συλληφθεί.

Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από χειροβομβίδες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι νεκροίκείτονται στο έδαφος, σε πολυσύχναστη οδική αρτηρία της Τζακάρτας όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις. "Τα θύματα είναι ένας αξιωματικός της αστυνομίας και πολίτες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Αντον Τσαρλιγιάν.

indonesiatv

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Ινδονησίας TV One μετέδωσε αυτή την εικόνα η οποία φέρεται να δείχνει έναν από τους δράστες της επίθεσης

Ένας από τους στόχους των επιθέσεων της Πέμπτης ήταν ένα αστυνομικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, το Sarinah Thamrin Plaza.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ