ΚΟΣΜΟΣ

Μικρό, αλλά θανατηφόρο: Το χταποδάκι - δολοφόνος που σκοτώνει άνθρωπο σε λίγα λεπτά

Μικρό, αλλά θανατηφόρο: Το χταποδάκι - δολοφόνος που σκοτώνει άνθρωπο σε λίγα λεπτά
Capture/Facebook

Εξαιρετικά τυχεροί στάθηκαν δύο Βρετανοί τουρίστες στην Αυστραλία, οι οποίοι αποφάσισαν να παίξουν με ένα μικρό, άλλα άκρως δολοφονικό χταπόδι, του οποίου το δάγκωμα μπορεί να σκοτώσει έως και 26 άτομα σε μερικά λεπτά.

Ένας από τους τουρίστες ανήρτησε το βίντεο από το επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook και πολύ γρήγορα έγινε viral. Τα σχόλια που δέχθηκε, ωστόσο, δεν ήταν πολύ κολακευτικά.

Οι Ross Saunders και Johnpaul Lennon αποτυπώνονται να παίζουν με το χταποδάκι, αφήνοντάς το να τους αγγίζει. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι ένα δάγκωμά του μπορεί να τους οδηγήσει σε έναν επώδυνο θάνατο.

Σύμφωνα με το odditycentral, οι τουρίστες είχαν πάει για ψάρεμα όταν βρήκαν το μαλάκιο.

«Ήταν ένα ενδιαφέρον διήμερο γνωριμίας με το ψάρεμα», έγραψε ο Saunders στο Facebook. «Είδα δύο υπέροχα ηλιοβασιλέματα, είδα δελφίνια και έπιασα ένα χταπόδι με μπλε πλοκάμια, ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο και δεν το κατάλαβα καν».

Το χταπόδι έχει αρκετό δηλητήριο στα πλοκάμια του για να σκοτώσει δεκάδες άτομα και οι ειδικοί τονίζουν ότι τα θύματά του μπορεί να μην καταλάβουν καν το δάγκωμα. Μερικά λεπτά μετά, όμως, επέρχεται πλήρης παράλυση και... θάνατος.

«Σε μερικά λεπτά εμφανίζονται τα συμπτώματα, που περιλαμβάνουν μούδιασμα των χειλιών και της γλώσσας, δυσκολία αναπνοής και στη συνέχεια πλήρης παράλυση των αναπνευστικών μυών. Τα θύματα χάνουν τις αισθήσεις τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αυστραλιανού μουσείου για το χταπόδι και τις επιπτώσεις του δαγκώματός του.

Οι χρήστες του Facebook αντέδρασαν εντόνως στο βίντεο, σημειώνοντας το προφανές… ότι μπορεί να είχαν πεθάνει.

«Μπορεί να είχατε πεθάνει. Δεν έχετε κοινή λογική», ανέφερε ένα σχόλιο, ενώ άλλο τόνιζε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έβαλε στο χέρι του. Αν σε δαγκώσει, σε παραλύει και σταματάς να αναπνέεις σε λίγα λεπτά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ