ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ιαπωνία: Δεκάδες νεκροί από εμπρησμό σε στούντιο animation

Τραγωδία στην Ιαπωνία: Δεκάδες νεκροί από εμπρησμό σε στούντιο animation
Youtube/Screengrab

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε στούντιο animation στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, ενώ 35 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Συνολικά 33 νεκροί βρέθηκαν παγιδευμένοι στο ισόγειο, στους δύο επάνω ορόφους ή στις σκάλες που οδηγούσαν στην ταράτσα του κτιρίου της εταιρείας Kyoto Animation, δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για εμπρησμό, υποστηρίζοντας ότι ένας «άνδρας πέταξε ένα υγρό προς το κτήριο και αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες», σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί πληροφορίες όσον αφορά την ταυτότητα του υπόπτου. Ωστόσο, φαίνεται πως έχει μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

«Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε αρκετά θύματα που έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτήριο των τριών ορόφων» ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η φωτιά ξέσπασε περί τις 10:30 τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδας) σε ακίνητο της εταιρείας Kyoto Animation, η οποία θεωρείται πολύ επιτυχημένη στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων και animation.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στο κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι το γεγονός «είναι υπερβολικά αποτρόπαιο για να εκφρασθεί κανείς με λόγια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ