ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνεται το μυστήριο με τη δολοφονία του ζευγαριού στον Καναδά: Τι ερευνούν οι αστυνομικοί

Εντείνεται το μυστήριο με τη δολοφονία του ζευγαριού στον Καναδά: Τι ερευνούν οι αστυνομικοί

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμη την υπόθεση θανάτου ενός ζευγαριού στον Καναδά, ενώ η αστυνομία ερευνά πιθανή σύνδεση της εν λόγω υπόθεσης με τη δολοφονία ενός άνδρα και την εξαφάνιση ακόμη δύο νεαρών Καναδών.

Ο γιος ενός διοικητή αστυνομίας της Αυστραλίας και η Αμερικανίδα φίλη του, που βρέθηκαν νεκροί πριν μία εβδομάδα στον δυτικό Καναδά, είχαν δεχθεί πυροβολισμούς, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή καναδική αστυνομία.

Τα πτώματα του 23χρονου Λούκας Φόουλερ, που κατάγεται από το Σίδνεϊ, και της 24χρονης Αμερικανίδας φίλης του Σάινα Νοέλ Ντιζ από τη Βόρεια Καρολίνα εντοπίστηκαν την προηγούμενη Δευτέρα σε έναν δρόμο στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Μπρίτις Κολούμπια.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Σάινα και ο Λούκας ήταν θύματα ένοπλης βίας», επεσήμανε η Τζανέλ Σόιχετ εκπρόσωπος της βασιλικής αστυνομίας του Καναδά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία απηύθυνε έκκληση σε τυχόν μάρτυρες και έδωσε στη δημοσιότητα του ψηφιακό πορτρέτο ενός άνδρα που εθεάθη να συνομιλεί με τον Φόουλερ μία ημέρα πριν από την τραγωδία.

«Αυτός ο άνδρας δεν είναι ύποπτος», υπογράμμισε η Σόιχερ, αλλά «ένα πρόσωπο με το οποίο επιθυμούν να συνομιλήσουν οι ερευνητές».

Η οικογένεια του Φόουλερ, που έφτασε στον Καναδά από την Αυστραλία, ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου.

«Όπως γνωρίζετε, είμαι πεπειραμένος αστυνομικός, αλλά εδώ σήμερα βρίσκομαι ως πατέρας ενός θύματος φόνου», δήλωσε ο Στίβεν Φόουλερ, επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Ο γιος μας Λούκας ζούσε τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής του ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο», διηγήθηκε. «Στη διάρκεια του ταξιδιού αυτού συνάντησε την Σάινα και έγιναν αχώριστοι. Είναι μια ιστορία αγάπης που τελείωσε τραγικά. Είναι η χειρότερη ιστορία αγάπης», πρόσθεσε.

Πιθανή σχέση

Η αστυνομία του Καναδά εξετάζει, επίσης, το «ενδεχόμενο να υπάρχει σχέση» μεταξύ αυτών των ανθρωποκτονιών και του φόνου, 470 χιλιόμετρα μακριά, ενός άλλου άνδρα αλλά και την εξαφάνιση δύο άλλων νεαρών Καναδών, επεσήμανε η Σόιχετ.

Το πτώμα αυτού του άνδρα, περίπου 50 ετών, τον οποίο η αστυνομία δεν έχει ταυτοποιήσει ακόμη, εντοπίστηκε την Παρασκευή περίπου δύο χιλιόμετρα από ένα απανθακωμένο φορτηγάκι, επεσήμανε η αστυνομία.

Το όχημα αυτό οδηγούσαν δύο νεαροί άνδρας, που αυτή τη στιγμή θεωρούνται «αγνοούμενοι», εξήγησε η Σόιχετ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Καμ ΜακΛίοντ, 19 ετών, και του Μπράιερ Σεγκέλσκι, 18 ετών, που αγνοούνται από την Πέμπτη, συνεχίζονται σε αυτή την περιοχή με άγρια βλάστηση στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Μπρίτις Κολούμπια.

«Κατανοείται ότι είναι ασυνήθιστο να διεξάγονται δύο τέτοιου είδους έρευνες την ίδια χρονική περίοδο στο βόρειο τμήμα της Μπρίτις Κολούμπια. Αναγνωρίζουμε λοιπόν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να συνδέονται», κατάληξε η Σόιχετ, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να είναι προσεκτικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ