ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Ρωσία: Κάηκαν τέσσερα παιδιά σε κατασκήνωση

Τραγωδία στη Ρωσία: Κάηκαν τέσσερα παιδιά σε κατασκήνωση
Associated Press

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερα παιδιά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Χαμπάροφσκ της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στην κατασκήνωση βρίσκονταν 189 παιδιά και 20 από τις 26 σκηνές κάηκαν ολοσχερώς.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά μόλις ξεκίνησε και κάλεσαν την πυροσβεστική όταν διαπίστωσαν ότι δεν είναι σε θέση να την κατασβέσουν.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη (για πρόκληση θανάτου λόγω αμέλειας) με αφορμή τον θάνατο των παιδιών, ενώ διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με μια εκδοχή η πυρκαγιά προκλήθηκε από κάποιο θερμαντικό σώμα

Η υπουργός υγείας Βερόνικα Σκβαρτσόβα δήλωσε ότι το υπουργείο έστειλε τους δικούς του ειδικούς στο σημείο του συμβάντος, ενώ οι ντόπιοι γιατροί παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά που τραυματίστηκαν ή υπέστησαν εγκαύματα.

Ο διευθυντής της κατασκήνωσης Μαξίμ Κουζνετσόφ συνελήφθη και εν συνεχεία έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης Βιτάλι Μπουρλάκοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ