Πέθανε 28χρονος Ρώσος μποξέρ μετά τον τραυματισμό του σε αγώνα
Ο ηλικίας 28 ετών Ρώσος μποξέρ Μαξίμ Νταντάσεφ πέθανε στις ΗΠΑ μετά τον τραυματισμό του σε αγώνα που διεξήχθη το βράδυ της 20ης Ιουλίου. «Ο Μαξίμ πέθανε. Δεν άντεξε η καρδιά του», δήλωσε παράγοντας από την ομάδα των προπονητών του.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Νταντάσεφ αγωνιζόταν στο Οξον-Χιλ στην πολιτεία του Μέριλαντ με τον Πορτορικανό Σουμπριέλ Ματίας, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στην κατηγορία των μεσαίων βαρών (έως 63,5 κιλά) που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBF).
Στον 11ο γύρο ο Νταντάσεφ δέχθηκε πλήθος χτυπημάτων, με αποτέλεσμα οι προπονητές του Ρώσου αθλητή να ζητήσουν να σταματήσει ο αγώνας για να μη υποστεί βλάβη η υγεία του. Ωστόσο μετά τον αγώνα ο Νταντάσεφ ένοιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ο αθλητής υπεβλήθη σε κρανιοτομή.
Ο Ντατνάσεφ είχε συμμετάσχει ως επαγγελματίας μποξέρ σε 14 αγώνες, σημειώνοντας 13 νίκες (εκ των οποίων 11 νοκάουτ) και υπέστη μία μόνο ήττα από τον Ματίας, η οποία ήταν μοιραία. Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Ρωσίας είχε κερδίσει το ασημένιο το 2013 και δύο φορές το χάλκινο μετάλλιο (2010, 2012).
Clavicular: Αρνείται τις κατηγορίες βιασμού ο influencer του «looksmaxxing»
11:20
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία - Αναφορές για νεκρούς
11:17
Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησε με ξύλινο αντικείμενο στο κεφάλι για οικονομικές διαφορές
11:14
Basketgate: Οι διάλογοι «φωτιά» τα στημένα παιχνίδια και οι ταρίφες - Τι κατέθεσαν οι δύο μάρτυρες
11:10