ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ επιθεώρησε τη δοκιμή ενός «νέου τακτικού κατευθυνόμενου όπλου»

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ επιθεώρησε τη δοκιμή ενός «νέου τακτικού κατευθυνόμενου όπλου»
AP Photo

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε την Πέμπτη (25/7) τη δοκιμή ενός «νέου τακτικού κατευθυνόμενου όπλου», που έγινε εν είδει προειδοποίησης στη Νότια Κορέα εναντίον της συνεχιζόμενης απόκτησης τεχνολογικά προηγμένων όπλων από πλευρά της και των συνεχιζόμενων κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη δοκιμή δύο «νέου τύπου» βαλλιστικών πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς χθες Πέμπτη, δήλωσαν Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι.

Επρόκειτο για την πρώτη δοκιμή πυραύλων αφότου ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεών τους για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

«Είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πανίσχυρα οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίσουμε τις δυνητικές και άμεσες απειλές για την εθνική μας ασφάλεια από τον Νότο», εξήγησε ο Κιμ, κατά το KCNA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ