ΚΟΣΜΟΣ

Η φρίκη του πολέμου: 5χρονη σταματά τη μοιραία πτώση της αδελφής της από το βομβαρδισμένο σπίτι τους

Η φρίκη του πολέμου: 5χρονη σταματά τη μοιραία πτώση της αδελφής της από το βομβαρδισμένο σπίτι τους
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo/Hussein Malla

Μία φωτογραφία από την Συρία έρχεται να υπενθυμίσει στον δυτικό κόσμο την φρίκη του πολέμου.

Ο πατέρας έντρομος. Κρατά το κεφάλι του και φωνάζει καθώς βλέπει τα δύο παιδιά του να κινδυνεύουν να πεθάνουν μετά την αεροπορική επιδομή των κυβερνητικών δυνάμεων που κατέστρεψε το σπίτι τους.

Το πραγματικό δράμα, όμως, κρύβεται κοντά του. Η 5χρονη κόρη του, καταπλακωμένη από τα συντρίμμια, πιάνει και κρατά την 7 μηνών αδελφή της για να μην πέσει.

Η μητέρα δεν είναι στο καρέ. Κείτεται νεκρή κάτω από τα ίδια συντρίμμια.

Πληροφορίες του BBC αναφέρουν πως τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, η 5χρονη, όμως, άφησε την τελευταία της πνοή. Το μωρό νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Untitled

Πηγή: SY24/CNNi

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Τετάρτη στην πόλη Αρίχα, στην επαρχία Ιντλίμπ και δημοσιεύτηκε από το ακτιβιστικό μέσο ενημέρωσης SY24.

Σχεδόν 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του Άσαντ, αναφέρει το CNNi.

Εδώ και 2 μήνες οι επιθέσεις έχουν ενταθεί στην επαρχία της Ιντλίμπ και παρακείμενες περιοχές, που ελέγχονται ακόμη από τους αντάρτες. Εκατοντάδες άμαχοι έχουν πεθάνει και χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, στην περιοχή έχουν σκοτωθεί περισσότερα παιδιά απ΄ ό,τι σκοτώθηκαν όλο το 2018, σημειώνει το αμερικάνικο δίκτυο. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 33 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 24 Ιουλίου, σε σχέση με τα 31 που σκοτώθηκαν το 2018.

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ