Ο αντιπολιτευόμενος στο Κρεμλίνο, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος διακομίσθηκε την Κυριακή στο νοσοκομείο από το κελί του στη φυλακή, έχει πέσει, όπως φαίνεται, θύμα ενός «τοξικού παράγοντα», δήλωσε η προσωπική γιατρός του εν μέσω ενός πλαισίου επανάληψης της καταστολής των διαμαρτυριών των αντιπολιτευόμενων στη Ρωσία.

«Υποθέτω ότι η αιτία της "ασθένειας" του Αλεξέι Ναβάλνι μπορεί να είναι κάποιος τοξικός παράγοντας», γράφει η Αναστασία Βασιλίεβα στην σελίδα της στο Facebook.

Η ίδια εξήγησε ότι στηρίζει την υπόθεσή της στις πληροφορίες που διαθέτει για τα συμπτώματα που παρουσίασε ο Ναβάλνι, όπως και στην «παράξενα νευρική» συμπεριφορά του προσωπικού του νοσοκομείου, το οποίο της επέτρεψε να δει τον ασθενή της, αλλά όχι να τον εξετάσει.

Ωστόσο εκπρόσωπος του νοσοκομείου με τον οποίο επικοινώνησε το AFP δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική και ότι η θερμοκρασία του αντιπολιτευόμενου είναι φυσιολογική.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλος εκπρόσωπος του νοσοκομείου, ο οποίος δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση της υγείας του αυτήν τη στιγμή κρίνεται ικανοποιητική.

Επίσης ένας γιατρός του νοσοκομείου που βρίσκεται μεταξύ αυτών που έχουν αναλάβει την περίπτωσή του, δήλωσε ότι ο Ναβάλνι διεγνώσθη ότι υποφέρει από κνίδωση και ότι τώρα αισθάνεται καλύτερα.

Την Κυριακή η Κίρα Γιάρμιτς, η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπολιτευόμενου, ανακοίνωσε ότι ο Ναβάλνι, ο οποίος καταδικάστηκε αυτήν την εβδομάδα σε φυλάκιση 30 ημερών για παραβάσεις «στους κανόνες διαδηλώσεων», μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω μιας «σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης».

«Η πηγή της αλλεργικής αντίδρασης δεν έχει εντοπιστεί. Σε όλη του τη ζωή, ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ πάθει αλλεργική αντίδραση», υπογράμμισε η εκπρόσωπος στο Twitter.

Η προσωπική γιατρός του Βασιλίεβα διευκρίνισε λίγο αργότερα σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Facebook ότι ο Ναβάλνι υπέστη διόγκωση των βλεφάρων κι εμφανίστηκαν αποστήματα στον λαιμό του, την πλάτη, το στήθος και στους αγκώνες.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το δέρμα του να υπέστη μια τοξική αντίδραση και βλάβες από μια άγνωστη χημική ουσία μέσω τρίτου προσώπου», σύμφωνα με το μήνυμά της.

«Ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ καμία αλλεργία», διαβεβαίωσε εξάλλου η Βασιλίεβα, ζητώντας να γίνει χημική ανάλυση στα σεντόνια του κρεβατιού του στο κελί του κρατουμένου.

Από την πλευρά της, η Όλγα Μιχαήλοβα, η δικηγόρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης, είπε ότι δεν μπόρεσε να δει τον πελάτη της παρά μόνο αφού έκανε φασαρία στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην πόρτα του δωματίου στο νοσοκομείο.

«Αγνοούμε προς το παρόν τι συνέβη, όμως δείχνει πολύ περίεργο», έγραψε από την πλευρά της στο Facebook.

«Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε έναν άγνωστο αλλεργικό παράγοντα και μια διόγκωση του προσώπου συμβαίνουν σε έναν άνδρα που δεν είχε ποτέ ως τα 43 του χρόνια αλλεργίες», πρόσθεσε η Μιχαήλοβα.

Υπ' αριθμόν ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι φυλακίστηκε την Τετάρτη, δύο ημέρες πριν από τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, που κατέληξε χθες στη σύλληψη 1.400 και πλέον ανθρώπων στη Μόσχα, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Διαβάστε επίσης