Θα μπορούσε να αποτελεί φάρσα, αλλά είναι αληθινό περιστατικό που έλαβε χώρα σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ. Στην βαλίτσα ενός επιβάτη εντοπίστηκε ένας… εκτοξευτήρας πυραύλων.

Τα στελέχη της ασφάλειας αμερικανικού διεθνούς αεροδρομίου, με το δίκιο τους, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν χθες, Δευτέρα, εξέτασαν τη βαλίτσα του επιβάτη.

Η βαλίτσα είχε τσεκαριστεί για να μπει στον χώρο των αποσκευών αεροσκάφους κατά τη μετεπιβίβασή του όταν θα άλλαζε πτήση.

Όταν βρέθηκε ο εκτοξευτήρας ο ιδιοκτήτης του τον παρουσίασε ως ένα απλό, συνηθισμένο σουβενίρ που είχε φέρει μαζί του από το Κουβέιτ.

Ο εκτοξευτήρας κατασχέθηκε «νωρίς το πρωί» στο διεθνές αεροδρόμιο Baltimore-Washington (BWI), ούτε μια ώρα από την αμερικανική πρωτεύουσα, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών και των συγκοινωνιών (TSA).

Ο κάτοχός του, Τεξανός, «εξήγησε πως είχε φέρει ένα σουβενίρ από το Κουβέιτ. Μάλλον έπρεπε να ψωνίσει κανένα μπρελόκ!», σχολίασε με φλεγματικό χιούμορ η υπηρεσία μέσω Twitter.

Η TSA εξήγησε πως ο άνδρας ανέφερε στους άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου ότι είναι στρατιωτικός εν ενεργεία.

«Ευτυχώς, το όπλο δεν λειτουργούσε. Κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην πυροσβεστική», πρόσθεσε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει ακόμη πως επετράπη στον επιβάτη να επιβιβαστεί στην πτήση του.

Με βάση τις φωτογραφίες που διένειμε η TSA, το όπλο είναι εκτοξευτήρας πυραύλων Griffin—«όπλο ακριβείας που προκαλεί ελάχιστες παράπλευρες απώλειες», υπερηφανεύεται η κατασκευάστριά του Raytheon.

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες από αυτό που εντοπίστηκε στην παραπάνω gallery. 

Διαβάστε επίσης