ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία για την Nora Quoirin: Η εξαφάνιση 15χρονης στη Μαλαισία αντιμετωπίζεται ως απαγωγή

Ανησυχία για την Nora Quoirin: Η εξαφάνιση 15χρονης στη Μαλαισία αντιμετωπίζεται ως απαγωγή
LUCY BLACMAN TRUST/ FAMILY / HANDOUT

Ως απαγωγή αντιμετωπίζεται πλέον από τις Αρχές η εξαφάνιση μιας 15χρονης μαθήτριας από το Λονδίνο στη Μαλαισία.

Η Nora Quoirin, κόρη ενός ζευγαριού Ιρλανδο-γάλλων που ζουν στο Λονδίνο περισσότερα από 20 χρόνια, εξαφανίστηκε ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της σε τουριστικό θέρετρο κοντά στην περιοχή Seremban.

Ο πατέρας της διαπίστωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής ότι η Nora, που είναι παιδί με αναπηρία, έλειπε από την κρεβατοκάμαρά της, ενώ το παράθυρό της ήταν ανοιχτό.

Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του κοριτσιού στην ευρύτερη περιοχή. «Πρόκειται για ένα ευάλωτο νεαρό κορίτσι που αγνοείται σε μια απομονωμένη τοποθεσία. Αγνοείται για περισσότερες από 24 ώρες τώρα και είναι επιτακτικό να αναπτύξουμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για τον εντοπισμό της», ανέφερε ο επικεφαλής της οργάνωσης “Lucie Blackman Trust” που στηρίζει την οικογένεια.

«Οι γονείς και οι συγγενείς της Nora στην Ιρλανδία και στη Γαλλία αγωνιούν για την εξαφάνισή της. Η Nora είναι παιδί με αναπηρία και έχει μαθησιακές δυσκολίες που την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη και ανησυχούμε για την ασφάλειά της. Δεν ξέρει πώς να ζητήσει βοήθεια και δεν θα άφηνε ποτέ την οικογένειά της μόνη της», ανέφερε η θεία της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian.

«Τη θεωρούμε τώρα εγκληματική υπόθεση. Καλούμε οποιονδήποτε να βοηθήσει την τοπική αστυνομία με όποιο τρόπο μπορεί, δίνοντας πληροφορίες που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό της αγαπημένης μας Nora, χωρίς καμιά καθυστέρηση», συνέχισε.

Η Nora ταξίδευε με ιρλανδικό διαβατήριο. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιρλανδίας δήλωσε ότι παρέχεται προξενική βοήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ