ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστικό CNNi: Βίντεο αποκαλύπτει τις κινήσεις του μακελάρη του Ντέιτον πριν ανοίξει πυρ

Αποκλειστικό CNNi: Βίντεο αποκαλύπτει τις κινήσεις του μακελάρη του Ντέιτον πριν ανοίξει πυρ
Dayton Police Department via AP

Τις κινήσεις του μακελάρη Κόνορ Μπετς πριν από το μακελειό στο Ντέιτον του Οχάιο αποκαλύπτει αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το CNNi.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, ο Μπετς πέρασε περίπου μια ώρα στο μπαρ «Blind Bob’s». Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης, που σκότωσε εννέα ανθρώπους, μπήκε στο μπαρ με μια γυναίκα -που οι Αρχές εικάζουν ότι είναι η αδελφή του, Μέγκαν- και έναν ακόμη άνδρα.

Ο 24χρονος Μπετς μοιάζει με όλους τους υπόλοιπους θαμώνες: φοράει ένα σορτς, κοντομάνικο μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια.

Δεν φαίνεται να κρατάει κάτι, μέσα στο οποίο θα μπορούσε να είναι το όπλο, η μάσκα και το αλεξίσφαιρο που φόρεσε αργότερα.

Ο Μπετς μπήκε πρώτος στο μπαρ, έδειξε την ταυτότητά του και φόρεσε βραχιολάκι εισόδου στο χέρι του. Στη συνέχεια, προχωράει προς το πίσω μέρος του μπαρ.

Η αστυνομία χαρακτήρισε τον δεύτερο άνδρα της παρέας «ένα φίλο». Το CNNi μεταδίδει πως πρόκειται για τον Τσαρλς Μπιρντ που τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Ωστόσο, ο πατέρας του Μπιρντ δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για τον γιο του.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που μαρτυρούν ότι η αδελφή του Μπετς, η οποία είναι ένα από τα θύματά του, αλλά και ο Μπιρντ, γνώριζαν το σχέδιο του 24χρονου.

Περίπου μια ώρα αφότου έφτασε στο μπαρ, ο Μπετς περνάει μπροστά από την κάμερα ασφαλείας για ακόμη μια φορά. Ανταλλάσσει μερικές κουβέντες με τους υπαλλήλους που βρίσκονταν στην πόρτα του καταστήματος και αποχωρεί.

Η Μέγκαν Μπετς και ο Μπιρντ παραμένουν στο μπαρ για περίπου 45 λεπτά μετά την αναχώρηση του μακελάρη.

«Έχουμε πληροφορίες ότι ήρθαν όλοι με ένα αυτοκίνητο αλλά κάποια στιγμή η παρέα χωρίστηκε» είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Richard Biehl κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο βίντεο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει πως ο Μπετς τσακώθηκε με κάποιον ή εκνευρίστηκε για κάποιο λόγο.

Ο μακελάρης του Ντέιτον πυροβόλησε 41 φορές πριν «εξουδετερωθεί από αστυνομικούς που περιπολούσαν την περιοχή», όπως είπε η αστυνομία.

Ένας από τους εργαζόμενους του μπαρ είπε πως ο Μπετς ήταν θαμώνας του μαγαζιού. Μάλιστα, ήπιε ποτό εκεί και την Παρασκευή.

Οι κάμερες ασφαλείας του μπαρ «συνέλαβαν» τον Μπετς ακόμη μια φορά, την ώρα που είχε ήδη ξεκινήσει να πυροβολεί.

Αρκετοί φίλοι και γνωστοί του 24χρονου έχουν επιβεβαιώσει ότι το βίντεο δείχνει αυτόν.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως προσπάθησε να βοηθήσει την Μέγκαν Μπετς όταν είδε πως ήταν τραυματισμένη, ενώ ο αρραβωνιαστικός της έσπευσε στο πλευρό του Μπιρντ.

«Ρωτούσε συνέχεια για τη Μέγκαν, ήθελε να μάθει εάν ήταν καλά… Πολλοί προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν, μεταξύ των οποίων και ο αρραβωνιαστικός μου» είπε η Σάρα Ριβς.

Exclusive video shows Dayton gunman Connor Betts in bar in the hours before shooting
By Noah Gray, Curt Devine, Patricia DiCarlo and Mark Morales, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ