ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση - Ιταλία: Πυρά Σαλβίνι κατά πάντων με επικλήσεις στην... Παρθένο Μαρία

Πολιτική κρίση - Ιταλία: Πυρά Σαλβίνι κατά πάντων με επικλήσεις στην... Παρθένο Μαρία
AP Photo/Gregorio Borgia

Ο αρχηγός της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι επικαλούμενος «την προστασία της Παρθένου Μαρίας» δήλωσε σήμερα ότι θα «ξαναέκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα» και επέκρινε τους πρώην συμμάχους του του Κινήματος των Πέντε Αστέρων για την κατάρρευση της πρωτης λαϊκιστικής κυβερνησης στην Ιταλία.

«Αν αυτή η κυβέρνηση παύει να λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κυρίους που λένε πάντα όχι και μπλοκάρουν τα πάντα», είπε ο Σαλβίνι κατηγορώντας επίσης τους άλλους κοινοβουλευτικούς ότι «φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει ζωντανή την κυβέρνηση συνασπισμού προκειμένου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2020 και να ψηφίσει μια μεταρρύθμιση του κοινοβουλίου πριν οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ο Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο ίδιος είπε μιλώντας στο κοινοβούλιο ότι θα ήθελε να περιμένει λίγο προκειμένου να εγκριθούν βασικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

«Θέλετε να περικοπεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών και μετά να πάμε σε εκλογές; Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Αν πάλι θέλετε να παρουσιάσετε έναν γενναίο προϋπολογισμό, τότε είμαστε έτοιμοι και γι αυτό», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στη Γερουσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ