Ερντογάν: Οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν
Προκλήσεων συνέχεια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά στην κυπριακή ΑΟΖ, με τον Τούρκο πρόεδρο να διαμηνύει σήμερα πως οι γεωτρήσεις στην περιοχή θα συνεχιστούν.
Παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ αλλά και τη σημερινή τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν επί του ζητήματος, ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ ότι κανένας δεν θα αγνοήσει την Τουρκία ή την τουρκοκυπριακή πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με την ίδια αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της» είπε επίσης ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στα πολιτικά και οικονομικά μέτρα τα οποία υιοθέτησαν στα μέσα Ιουλίου οι Βρυξέλλες.
Με τη σειρά του, ο Ερσίν Τατάρ υπογράμμισε τη σημασία της τουρκικής ανάμειξης στο Κυπριακό.
«Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη σε περίπτωση συμφωνίας για την ενοποίηση του νησιού» είπε, και συμπλήρωσε:
«Οι Τουρκοκύπριοι είναι πολύ ικανοποιημένοι με την αφοσίωση της Τουρκίας για επίλυση (σ.σ. του Κυπριακού)».
Βουλή: Αυξήθηκε στα 30 έτη από τα 25 η πραγματική έκτιση ποινής των ισοβίων - Ψηφίστηκε η τροπολογία
21:13
Επιφυλακτικός ο Τραμπ απέναντι στο ενδεχόμενο κατασκευής πυραύλων Patriot από την Ουκρανία
21:02
Φωτιά στην Κάρυστο: Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση προς τον Αετό - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
20:50
Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με τον Τζέι Ντι Βανς - Τι συζήτησαν
20:40