ΚΟΣΜΟΣ

«Ήθελα να τον απαλλάξω από τους πόνους»: Τι υποστήριξε η 40χρονη που σκότωσε τον 12χρονο γιο της

«Ήθελα να τον απαλλάξω από τους πόνους»: Τι υποστήριξε η 40χρονη που σκότωσε τον 12χρονο γιο της
AP Photo

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος από την τραγωδία που σημειώθηκε στο Γέρι όταν μητέρα σκότωσε το 12χρονο παιδί της και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Η 40χρονη ομολόγησε ενώπιον των Αρχών, ωστόσο αφού εξετάστηκε από ψυχίατρο, κρίθηκε ότι δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία. Ως εκ τούτου, παραπέμφθηκε για αναγκαστική νοσηλεία στη ψυχιατρείο Αθαλάσσας, μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, η 40χρονη είχε επίγνωση των πράξεων της και φαίνεται πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο – εξού και η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης.

Μάλιστα, ερωτηθείσα από τους ανακριτές για το κίνητρο της δολοφονίας, η 40χρονη ανέφερε ότι ήθελε να απαλλάξει τόσο το παιδί της όσο και την ίδια από τους πόνους.

Η 40χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και παρακολουθείτο από διάφορους ιδιώτες γιατρούς - οι οποίοι αναμένεται κληθούν για κατάθεση από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως ο δωδεκάχρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος και νεκρός στο κρεβάτι του, με τη μητέρα του να επιχειρεί στη συνέχεια να δώσει τέλος στη ζωή της.

Το νεκρό παιδί του και την αιμόφυρτη σύζυγό του βρήκε ο 52χρονος σύζυγος και αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα μπήκε στο διαμέρισμα από το παράθυρο, καθώς η πόρτα του σπιτιού ήταν κλειδωμένη.

Οι ανακριτές της υπόθεσης λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, ενώ η 40χρονη, αφότου εξέλθει από το νοσοκομείο, αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη και να βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια κάθειρξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ