ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το θρίλερ με το Adrian Darya 1: Άλλαξε πάλι πορεία

Συνεχίζεται το θρίλερ με το Adrian Darya 1: Άλλαξε πάλι πορεία
Marcos Moreno/AP Photo

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1.

Όπως έγινε γνωστό δεν κατευθύνεται πλέον προς το λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) της Τουρκίας, ενώ δεν έχει καταγεγραμμένο προορισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Refinitiv, το δεξαμενόπλοιο πλέει ανοικτά των νοτίων παραλίων της Τουρκίας και βρίσκεται στο ύψος της Μερσίνας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic.

Σύμφωνα με τον Refinitiv, αντί προορισμού υπάρχει η αναγραφή «for order», που συνήθως σημαίνει ότι το πλοίο είναι διαθέσιμο προς ναύλωσιν.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι περιέλαβε στην μαύρη λίστα το Adrian Darya 1, το οποίο είχε συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές τον Ιούλιο και ακινητοποιηθεί στο Γιβραλτάρ, κατόπιν υποψιών ότι το πετρέλαιο που μεταφέρει προορίζεται για την Συρία κατά παραβίασιν του καθεστώτος κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε μέσω του Twitter τις Ηνωμένες Πολιτείες για «πειρατεία και απειλές» ώστε να εμποδίσουν την Τεχεράνη να πωλήσει το πετρέλαιό της στους παραδοσιακούς της πελάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ