ΚΟΣΜΟΣ

«Χαστούκι» επί προσωπικού για τον Μπόρις Τζόνσον: Παραιτήθηκε από υφυπουργός ο... αδελφός του

«Χαστούκι» επί προσωπικού για τον Μπόρις Τζόνσον: Παραιτήθηκε από υφυπουργός ο... αδελφός του
Stefan Rousseau/PA via AP, file

Ο Τζο Τζόνσον, αδελφός του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, παραιτείται από τη θέση του υφυπουργού και από τη βουλευτική του έδρα, επικαλούμενος σύγκρουση ανάμεσα στην πίστη προς την οικογένεια και το εθνικό συμφέρον.

 

«Ήταν τιμή μου που εκπροσώπησα το Όρπινγκτον επί εννέα χρόνια και που υπηρέτησα ως υπουργός υπό τρεις πρωθυπουργούς», δήλωσε ο Τζο Τζόνσον.

«Τις τελευταίες εβδομάδες βρέθηκα διχασμένος ανάμεσα στην πίστη προς την οικογένεια και το εθνικό συμφέρον - είναι μία ανεπίλυτη πιεστική κατάσταση και είναι η στιγμή για άλλους να αναλάβουν τους ρόλους μου ως βουλευτή και υπουργού» συμπλήρωσε ο Τζόνσον.

Από... ήττα σε ήττα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπέστη άλλες δύο βαριές ήττες το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ είδε την πρότασή του το σώμα να διαλυθεί και να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές για να αρθεί το αδιέξοδο να απορρίπτεται.

Οι κοινοβουλευτικοί απέρριψαν το βράδυ της Τετάρτης την πρόταση που τους υπέβαλε για να στηθούν κάλπες τη 15η Οκτωβρίου, στο αποκορύφωμα άλλης μιας καταστροφικής ημέρας για τον αρχηγό της κυβέρνησης των Συντηρητικών. Η προσπάθειά του με σκοπό να διαμορφωθεί νέα πλειοψηφία που θα υποστηρίξει τη στρατηγική του ως προς το Brexit εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης και της 18ης Οκτωβρίου χαρακτηρίστηκε «κυνική» από τον ηγέτη των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ