ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης για συνάντηση με Ακιντζί-Λουτ: Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα

Αναστασιάδης για συνάντηση με Ακιντζί-Λουτ: Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Μετά την άτυπη κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υπογράμμισε πως «δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει».

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «δεν έγινε οποιαδήποτε συζήτηση κατά τη διάρκεια της μικρής δεξίωσης, απλά φιλικές ανταλλαγές και αστεϊσμοί. Αλλά βεβαίως και η έκφραση ελπίδας και η ενθάρρυνση της κ. Λουτ να συνεχίσει την προσπάθεια, με την ελπίδα να καταλήξουμε σε κάτι που θα δημιουργεί προοπτικές για δημιουργικό διάλογο».

Ερωτηθείς πώς θα συνεχιστεί η προσπάθεια, ο ίδιος είπε ότι «είναι θέμα της κ. Λουτ με τις επαφές που θα έχει και με τις εγγυήτριες δυνάμεις να κρίνει ή να προετοιμάσει κάτι το οποίο να αποτελεί τη βάση για τους όρους αναφοράς».

Σε άλλη ερώτηση σε σχέση με την προοπτική της κοινής συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε ότι «αυτή την ώρα, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το βέβαιο είναι ότι θα τον συναντήσω».

Ως προς το αν υπάρχει απογοήτευση που δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια παρά την αρχική συναντίληψη, είπε «δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει, συνεπώς ας περιοριστούμε μέχρι εδώ».

Δηλώσεις Λουτ

Για σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες, μίλησε η Τζέιν Χολ Λουτ, σε σύντομη δήλωσή της απόψε κατά την άτυπου κοινωνικού χαρακτήρα συνάντησή της με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.

Η κ. Λουτ, η οποία καθόταν μαζί με τους δύο ηγέτες, αφού τους καλωσόρισε είπε ότι είχαν «σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες».

Σημείωσε ότι «πρόκειται για συνεχιζόμενη προσπάθεια και οι δύο ηγέτες έχουν δεσμευθεί να συνεχίσουν τη διαδικασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ