ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ανάγκασαν μαθητή να φύγει από το σχολείο επειδή ήταν υπέρβαρος

Κίνα: Ανάγκασαν μαθητή να φύγει από το σχολείο επειδή ήταν υπέρβαρος
Screen grab από βίντεο

Ένα 15χρονο αγόρι στην Κίνα οδηγήθηκε στην... έξοδο του σχολείου του επειδή είχε παραπανήσια κιλά, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η οικογένειά του.

Ο Ξιαοξιόνγκ, από την επαρχία Χουνάν, είναι ένα παιδί ύψους περίπου 1,80μ αλλά ζυγίζει περί τα 150 κιλά - περίπου τρεις φορές το βάρος ενός μέσου Κινέζου στην ηλικία του.

Γράφτηκε σε σχολείο στην επαρχία Τσάνγκσα το καλοκαίρι αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει αργότερα εξαιτίας της φυσικής του κατάστασης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο τοπικού καναλιού είπε ότι ήθελε να συνεχίσει το σχολείο γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να χτίσει μια καλύτερη ζωή.

Η μητέρα του είπε από τη μεριά της ότι αποφάσισε να τον γράψει στο σχολείο αυτό στο Τσάνγκσα μετά την επίσκεψη που έκαναν τον Ιούνιο.

Και τόνισε ότι οι αρχές του σχολείου δεν είχαν εγείρει καμία ένσταση σχετικά με το βάρος του παιδιού.

Όπως είπε από τη μεριά του ο θείος του, ο Ξιαοξιόνγκ συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση του σχολείου στις 17 Αυγούστου. Μια εβδομάδα αργότερα, το σχολείο έκανε παράπονα στη μητέρα του.

Πρόσθεσε ότι το σχολείο δεν ήταν ικανοποιημένο από το γεγονός ότι ο Ξιαοξιόνγκ συχνά κοιμόταν και ροχάλιζε την ώρα του μαθήματος.

Το σχολείο επίσης ισχυρίστηκε ότι ο μαθητής υπέφερε από προβλήματα αναπνοής, πάντα σύμφωνα με τον θείο του.

Το παιδί εξωθήθηκε στην αποχώρησή του από το σχολείο μετά την αποβολή του από τον διευθυντή.

Ζητήθηκε από την οικογένειά του να μεταφέρει το αγόρι στο νοσοκομείο για τσεκ-απ ώστε να αποδειχεί ότι θα ήταν υγιής για να συνεχίσει τη μελέτη. Και η διάγνωση που εξεδόθη ήταν θετική ως προς αυτό το ενδεχόμενο.

Παρόλα αυτά το σχολείο προχώρησε στην αποβολή του, επικαλούμενο προβλήματα υγείας:

«Μετά από ανάλυση της κατάστασης του μαθητή και δεδομένου ότι δεν πληρεί τα κριτήρια εγγραφής, κατόπιν συζήτησης το σχολείο αποφάσισε να πείσει (τον μαθητή) να αποχωρήσει», αναφέρεται σε επιστολή του σχολείου στη μητέρα του Ξιαοξιόνγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ