Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Ισπανία: Πέντε οι νεκροί - Εκατοντάδες άφησαν τα σπίτια τους
Πέντε νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν τη νοτιοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser ο δήμαρχος της Αλμερίας στην Ανδαλουσία.
Παράλληλα, αεροδρόμια και δεκάδες δρόμοι παραμένουν κλειστοί για δεύτερη ημέρα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις γειτονικές περιοχές της Βαλένθια και της Μούρθια έχουν παρασύρει αυτοκίνητα σε πολλές πόλεις και έχουν υποχρεώσει εκατοντάδες κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από πλημμυρισμένους αυτοκινητοδρόμους, σύμφωνα με τις αρχές.
Οι βροχές έχουν προκαλέσει προβλήματα στις συγκοινωνίες. Τα αεροδρόμια της Αλμερίας και της Μούρθιας έκλεισαν σήμερα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του ισπανικού αεροδρομίου Aena.
Στις πληγείσες περιοχές κλειστά παρέμειναν πολλά σχολεία. Στη Βαλένθια συγκεκριμένα, όπου τα σχολεία είναι κλειστά από την Πέμπτη, περισσότεροι από 500.000 μαθητές έμειναν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.
SPONSORED
ΥΠΕΞ Ιράν: Η Τεχεράνη δηλώνει ότι συνεχίζει να μελετά την αμερικανική πρόταση
18:21
Η διεθνής συμβουλευτική εταιρία Leyton επεκτείνεται στην Ελλάδα με την ίδρυση της Leyton Hellas
18:17
Γεραπετρίτης: Η συνεργασία μας παράγοντας ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή
18:10
ΣτΕ: Συζητήθηκε η προσφυγή κατά της επέκτασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μήλο
17:55