ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Συνεχίζονται οι μουσώνες - Ανέβηκε η στάθμη στον Γάγγη

Ινδία: Συνεχίζονται οι μουσώνες - Ανέβηκε η στάθμη στον Γάγγη
AP Photo

Οι μουσώνες συνεχίζονται στην Ινδία προκαλώντας πλημμύρες σε αρκετά σημεία της χώρας και έχοντας αφήσει ήδη στη διάρκεια του καλοκαιριού εκατοντάδες νεκρούς πίσω τους αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους. 

Εικόνες του Associated Press σήμερα δείχνουν ανθρώπους απελπισμένους να κοιτούν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην Αλλαχαμπάντ, ανύμποροι να αντιδράσουν καθώς οι μουσώνες ανέβασαν τη στάθμη του ποταμού Γάγγη πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο επικινδυνότητας προκαλώντας ανάγκη για εκκένωση σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, κατά μήκος του Κόλπου της Βεγγάζης οι ασταμάτητες βροχές επηρέασαν καταλυτικά την κεντρική πολιτεία Μαντία Πράντες, πλημμυρίζοντας σπίτια, κλείνοντας δρόμους και παραλύοντας την κανονικότητα στη ζωή των κατοίκων.

Ορδές ανθρώπων στην πόλη Μαντσόρ έμειναν άστεγοι μετά την κατάρρευση πολλών σπιτιών από τις πλημμύρες. Συνολικά μέσα στο 2019 έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων των 300 ανθρώπων, ενώ σχεδόν καμία περιοχή της χώρας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη.

Σύμφωνα με το India Today, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη στις περιοχές Κότα Μπουντί, Ντολπούρ, Μπαράν και άλλες περιοχές του Ρατζαστάν.

Υπολογίζεται ότι περί τους 4.500 ανθρώπους έχουν διασωθεί, πολλοί όμως ακόμα παραμένουν εγκαταλελειμμένοι περιμένοντας βοήθεια από τον στρατό αλλά και την Εθνική Δύναμη Ανταπόκρισης στις Καταστροφές.

Οι βροχοπτώσεις στην Ινδία στηρίζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού καθώς περίπου τα 2/3 του 1,25 δισεκατομμυρίου πολιτών ζουν στην ύπαιθρο και βασίζονται στις αγροτικές εργασίες.

Ωστόσο, η υπερβολική εκδήλωση του φαινομένου προκαλεί σοβαρά προβλήματα όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις και ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού.

Τον Αύγουστο, η πολιτεία Κεράλα είχε μεταδοθεί ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν η πλέον πληγείσα περιοχή της Ινδίας από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες το διεθνές αεροδρόμιο Κοτσί.

Είχε μάλιστα υπολογιστεί ότι τουλάχιστον 120.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί εκτάκτως από τις εστίες τους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ