ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Δίνεται στη δημοσιότητα η συνομιλία του Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του

Politico: Δίνεται στη δημοσιότητα η συνομιλία του Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του
AP Photo

Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας την καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο o πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο έναν ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Αυτή η επικοινωνία των δύο ηγετών βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης στην οποία βασίστηκαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας αργά χθες την έναρξη επίσημης έρευνας με ερώτημα την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Αργά χθες, η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου –τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας– η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι ενέκρινε τη δημοσιοποίηση του απομαγνητοφωνημένου κειμένου της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, αλλά ο Λευκός Οίκος είχε πρωτύτερα αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα την καταγγελία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ