ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Κωνσταντινούπολη – Λέκκας στο CNN Greece: «Περιμέναμε 7 Ρίχτερ»

Σεισμός Κωνσταντινούπολη – Λέκκας στο CNN Greece: «Περιμέναμε 7 Ρίχτερ»
AP Photo

«Αναμενόμενο» χαρακτήρισε τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, σημειώνοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη χώρας μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού, ο σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι, 66 χλμ δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 12 χιλιόμετρα και το επίκεντρο του καταγράφηκε ανοικτά της Σηλυβρίας στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

«Ο σεισμός σημειώθηκε σε ένα κομμάτι του ρήγματος της Ανατολίας, στο οποίο δεν υπάρξει δραστηριότητα τα τελευταία 200 χρόνια. Βασικά περιμέναμε μεγαλύτερο σεισμό, της τάξεως των 7 βαθμών, αλλά εκδηλώθηκε αυτός των 5,8. Βεβαίως, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα είναι η συνέχεια της σεισμικής εξέλιξης για την Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ήδη προετοιμαστεί για ένα μεγάλο σεισμό», δήλωσε στο CNN Greece o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ