ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 16χρονος… σούπερ ήρωας: Σήκωσε αυτοκίνητο για να σώσει το γείτονά του

Ένας 16χρονος… σούπερ ήρωας: Σήκωσε αυτοκίνητο για να σώσει το γείτονά του
Lora Clark / CNNi

Πολλές φορές έχει τύχει ένας άνθρωπος να βρεθεί την σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Αυτό συνέβη και με έναν έφηβο από το Οχάιο των ΗΠΑο οποίος ενώ βοηθούσε την μητέρα του σε δουλειές στον κήπο, έσωσε έναν άνθρωπο.

Ο Λόρα Κλαρκ και ο 16χρονος γιος της, Ζακ ήταν στην αυλή τους, κάνοντας κηπουρική στα παρτέρια τους όταν άκουσαν μια γειτόνισσα να καλεί σε βοήθεια.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως αφηγήθηκε στο CNNi η Λόρα, και οι δύο έτρεξαν προς το διπλανό σπίτι και βρήκαν τον γείτονά τους καταπλακωμένο από το αμάξι του.

«Πιθανόν ο γρύλος έσπασε ή γλίστρησε και το αυτοκίνητο τον καταπλάκωσε μέχρι τη μέση», είπε ο νεαρός στο δίκτυο WJW.

«Μπορούσα να δω μόνο τα πόδια του», συνέχισε.

«Το όχημα πίεζε το κεφάλι και τα πλευρά του. Πίστευα πως δεν υπάρχει τρόπος να σηκώσουμε το αμάξι αλλά ο Τζακ προσπαθούσε πολύ και δεν είχε σκοπό να τα παρατήσει», είπε με τη σειρά της η μητέρα του.

Ο νεαρός τελικά κατάφερε να σηκώσει το αυτοκίνητο τόσο, ώστε οι δύο γυναίκες να μπορέσουν να τραβήξουν τον 39χρονο πατέρα.

Όπως είπε ο Ζακ, ο γείτονάς του έσπασε κάποια πλευρά και το πρόσωπό του ήταν σε άσχημη κατάσταση αλλά οι γιατροί τον συνεχάρησαν για την πράξη του και του είπαν πως χωρίς αυτόν, δεν θα ήταν ζωντανός.

«Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε δύναμη για να το κάνω», σημείωσε ο Τζακ.

Ο έφηβος παίζει φούτμπολ και ο προπονητής του, Ντέιβ Κάρολ, δήλωσε έκπληκτος από την δύναμη που βρήκε ο νεαρός.

«Δεν με εξέπληξε η πράξη του. Έχει τεράστια καρδιά. Είναι νέος και έχει βιώσει το θάνατο στην οικογένειά του, καθώς ο πατέρας του πέθανε πέρυσι το καλοκαίρι. Δεν θα δίσταζε να βοηθήσει κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη», λέει ο προπονητής.

«Με τον σύζυγό μου μεγαλώσαμε τα αγόρια μας με αρχές, να είναι ευγενικοί και όταν μπορούνε, να προσφέρουν βοήθεια. Είμαι πολύ περήφανη», τονίζει η Λόρα.

Στο ερώτημα πως κατάφερε να σηκώσει το αμάξι ο Ζακ απαντά πως απλά εκείνη την ώρα σκεφτόταν τον πατέρα του, σημειώνοντας:

«Θα ήθελα να είχα την δυνατότητα να μπορέσω να τον σώσω για να είναι με την οικογένειά του».

This 16-year-old football player lifted a car to save his trapped neighbor

By Alisha Ebrahimji, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ