ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» ο Μπόρις Τζόνσον για μία συμφωνία με την ΕΕ

Brexit: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» ο Μπόρις Τζόνσον για μία συμφωνία με την ΕΕ
AP Photo/Frank Augstein

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα Τρίτη, ότι συνεχίζει να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για μία συμφωνία για το Brexit.

«Διαπραγματευόμαστε επίσης με τους φίλους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit και γνωρίζετε ότι είμαι ακόμα συγκρατημένα, συγκρατημένα αισιόδοξος», δήλωσε ο Τζόνσον, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε πως πιστεύει ότι η επίτευξη συμφωνίας εξόδου με τη Βρετανία είναι «πολύ δύσκολη, αλλά δυνατή».

«Η ΕΕ θα παραμείνει ήρεμη, σε επαγρύπνηση, με σεβασμό και εποικοδομητική. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται», δήλωσε ο Μπαρνιέ στο Sky News.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τον προϋπολογισμό, ο Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε ότι το backstop στην Ιρλανδία δεν μπορεί να υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς, ούτε να κινδυνεύει από το βέτο ενός τρίτου μέρους, όπως θα χαρακτηρίζεται η Βόρεια Ιρλανδία από τη σκοπιά της ΕΕ ύστερα από το Brexit.

Η Κομισιόν συμφώνησε σήμερα με την αξιολόγηση του Μπαρνιέ ότι η τελευταία προσφορά της Βρετανίας «δεν αποτελεί ικανοποιητική λύση», δήλωσε ο Έτινγκερ, ύστερα από την ενημέρωση που είχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ