ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική εισβολή Συρία: Εκκενώνεται καταυλισμός εκτοπισμένων Σύρων μετά από βομβαρδισμούς

Τουρκική εισβολή Συρία: Εκκενώνεται καταυλισμός εκτοπισμένων Σύρων μετά από βομβαρδισμούς
AP Photo/Lefteris Pitarakis

Ένα καταυλισμός με περισσότερους από 7.000 εκτοπισμένους στη βόρεια Συρία θα εκκενωθεί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ημιαυτόνομες κουρδικές Αρχές στη βόρεια Συρία. Παράλληλα, γίνονται συνομιλίες για τη μετακίνηση κι άλλου καταυλισμού, στον οποίο διαμένουν 13.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οικογένειες μαχητών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Οι καταυλισμοί στη Μαμπρούκα και την Αΐν Ίσα, επισημαίνουν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας, δεν γλίτωσαν από τους κινδύνους της τουρκικής επίθεσης που άρχισε αυτήν την εβδομάδα, καθώς έπεσαν θύματα βομβαρδισμού.

Ο καταυλισμός της Μαμπρούκα, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο, θα εκκενωθεί και οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί θα μετακινηθούν στον καταυλισμό της Αλ Αρίσα, που βρίσκεται νότια της πόλης Χασακέ, διευκρινίζουν οι Αρχές αυτές στην ανακοίνωσή τους, στην οποία σημειώνουν ότι στον δεύτερο καταυλισμό στην Αΐν Ίσα βρίσκονται 785 συγγενείς μαχητών του ΙΚ.

«Τώρα διεξάγονται συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί μια λύση ή μια εναλλακτική τοποθεσία για την μετακίνηση του καταυλισμού», καταλήγουν οι αρχές αυτές στην ανακοίνωσή τους.

Την ίδια ώρα οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 22 από τους μαχητές τους σκοτώθηκαν προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη κατά την επίθεση της Τουρκίας και των συμμαχικών της συριακών ανταρτικών δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ