ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη Συρία εκτός αν τα έχει καλέσει ο Άσαντ

Πούτιν: Να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη Συρία εκτός αν τα έχει καλέσει ο Άσαντ
AP

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε συνέντευξη στον σαουδαραβικό τηλεοπτικό Al Arabiya.

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Συρία εκτός από αυτά που έχει καλέσει ο Άσαντ. Προσέθεσε ότι το νέο σύνταγμα της Συρίας θα πρέπει να εγγυάται τα δικαιώματα όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

Κατά τον κ. Πούτιν, οι Σύροι «αλληλεπιδρούν θετικά» με την ρωσική στρατιωτική αστυνομία και τον ρωσικό στρατό που έχει αναπτυχθεί στην Συρία, ενώ οι περισσότεροι Ρώσοι αστυνομικοί είναι μουσουλμάνοι από την ρωσική περιοχή του Βόρειου Καύκασου. Υπογράμμισε ότι η Ρωσία μπορεί να παίξει έναν ρόλο-κλειδί στη Μέση Ανατολή, καθώς έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τον Αραβικό κόσμο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ακόμα ότι κανένας στην Σαουδική Αραβία ή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δεν επιθυμεί μία αντιπαράθεση με το Ιράν. Τέλος, γνωστοποίησε ότι η Ρωσία εργάζεται για την οργάνωση μιας ελεύθερης ζώνης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όμοια με αυτή μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ