ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους - Το 50ο παιδί που πεθαίνει ξεχασμένο σε αυτοκίνητο το 2019

ΗΠΑ: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους - Το 50ο παιδί που πεθαίνει ξεχασμένο σε αυτοκίνητο το 2019
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Ένα κοριτσάκι ενός έτους βρέθηκε νεκρό σε αυτοκίνητο στη Φλόριντα, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι γονείς κάλεσαν την άμεση δράση, όταν βρήκαν την κόρη τους αναίσθητη στο πίσω κάθισμα του οικογενειακού τους οχήματος.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε και ο θάνατός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η οικογένειά του υποστηρίζει ότι το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «μάλλον φαίνεται πως η οικογένεια εκείνο το πρωί ήταν πολύ απασχολημένη, μιας και έχει πολλά παιδιά και έπρεπε να πάει κάπου επειγόντως, με αποτέλεσμα το μικρότερο μέλος να ξεχαστεί στο παιδικό κάθισμα».

Πρόκειται για το 50ό παιδί που βρίσκει τον ίδιο τραγικό θάνατο στη χώρα εντός του 2019, σύμφωνα με τον ιστότοπο kidsandcars.org.

Οι τραγωδίες αυτές ώθησαν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ανακοινώσουν ότι θα εγκαταστήσουν συστήματα υπενθύμισης στα περισσότερα αυτοκίνητά τους από το 2025.

Τα παιδιά δυσκολεύονται ιδιαίτερα να ξεφύγουν από ένα αυτοκίνητο όταν έχει ζέστη, ενώ το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό τους σύστημα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες το ίδιο με έναν ενήλικα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του USA Today.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ