Τουρκία: «Βρώμικη» η συμφωνία Κούρδων - Άσαντ, θα συνεχίσουμε την επιχείρηση
Η Τουρκία διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη» του κόσμου και κατήγγειλε τη «βρώμικη συμφωνία» μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και του καθεστώτος της Δαμασκού.
«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ISIS), είτε ο κόσμος δεχθεί είτε δεν δεχθεί να μας στηρίξει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν.
Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ότι «εσκεμμένα στοχοθέτησαν τους άμαχους στα σύνορα, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους, προτού καταλήξουν σε μια βρώμικη συμφωνία με το καθεστώς του Άσαντ».
Ο Αλτούν σημείωσε ότι η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον «έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα να πολεμηθεί και να αποτραπεί η αναβίωση του Ντάες», όμως κατηγόρησε την προηγούμενη αμερικανική διοίκηση υπό τον Μπαράκ Ομπάμα ότι «ανέθεσε» αυτή τη μάχη σε μια «τρομοκρατική οργάνωση», αναφερόμενος στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας κατηγόρησε, επίσης, «Αμερικανούς αξιωματούχους» ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Συρία και «συγκαλύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττει το παρακλάδι του PKK στη Συρία».
«Δεν είναι μυστικό ότι η καριέρα Αμερικανών αξιωματούχων, στρατιωτικών ή πολιτικών, εξαρτάται από τη διαιώνιση του Ντάες στη Συρία», υπογράμμισε.
ΠΟΕΔΗΝ: Απαγορεύεται η μέθη σε παθολογικά ιατρεία - Πώς την προμηθεύτηκαν οι γιατροί της Καρνεάδου
19:06
ΚΚΕ: Τα συλλαλητήρια ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο απάντηση στην πολιτική πολεμικής εμπλοκής
18:55
Χωρίς αναφορές και «καρφιά» προς τους απόντες η ομιλία Μητσοτάκη στα γενέθλια της ΝΔ
18:46
Ισόβια σε 34χρονο από το Κουβέιτ που σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο
18:34