ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο… Brexit-free κανάλι είναι γεγονός

Το πρώτο… Brexit-free κανάλι είναι γεγονός
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Alberto Pezzali

Ο βρετανικός τηλεοπτικός όμιλος Sky News εγκαινιάζει σήμερα ένα νέο τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο θα απευθύνεται στους αγανακτισμένους από το Brexit τηλεθεατές και… δεν θα καλύπτει καθόλου αυτό το θέμα.

Το νέο αυτό κανάλι θα εκπέμπει από τις 17:00 το απόγευμα ως τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές τόσο στην τηλεόραση όσο και μέσω YouTube.

Το Sky Νews θα εξακολουθήσει να καλύπτει όλες τις πλευρές του βρετανικού διαζυγίου από την ΕΕ με λεπτομέρεια στο βασικό του τηλεοπτικό δίκτυο, όπως και όλες τις σημαντικές βρετανικές και διεθνείς ειδήσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Έρευνα που διενεργήθηκε αυτό το καλοκαίρι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ένα τρίτο των Βρετανών αποφεύγουν εντελώς τις ειδήσεις.

Περισσότερο από το 70% των ερωτηθέντων κατηγόρησε για αυτό το Brexit, επισημαίνοντας ότι «έχουν αγανακτήσει από την πολιτική συζήτηση γύρω από αυτό», ενώ το 40% απάντησε ότι «νιώθει ότι δεν έχει τη δύναμη να επηρεάσει τα γεγονότα».

«Το Sky News Brexit-free είναι μια τολμηρή προσέγγιση, όμως το να ακούμε την κοινή γνώμη (…) είναι κάτι που γνωρίζουμε ότι οι θεατές μας θεωρούν σημαντικό», επεσήμανε ο Τζον Ράιλι επικεφαλής του Sky News.

«Το Brexit είναι ένα ιστορικό θέμα το οποίο έχει σημαντικές επιπτώσεις και θα συνεχίσουμε να το καλύπτουμε εκτενώς», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ