ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Οι Κούρδοι έκαναν συμφωνία με τον ISIS για να μας επιτεθούν

Τσαβούσογλου: Οι Κούρδοι έκαναν συμφωνία με τον ISIS για να μας επιτεθούν
AP Photo/Akin Celiktas

Επίθεση κατά των Κούρδων εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας πως αυτοί απελευθέρωσαν τζιχαντιστές του ISIS, βόρεια της Συρίας ώστε να επιτεθούν στην Άγκυρα.

«Το PYD/YPG δεν δίστασε να κάνει συμφωνία με το Ντάες. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, εκατοντάδες πολεμιστές του ISIS αφέθηκαν ελεύθεροι και αποχώρησαν με λεωφορεία από τη Ράκα», είπε ο Τσαβούσογλου σε ομιλία στο τουρκικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Anadolu.

«Όχι μόνο απελευθέρωσαν τρομοκράτες στη βόρεια Συρία, με αντάλλαγμα να επιτεθούν στην Τουρκία, αλλά τους έδωσαν και λεφτά», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, είπε πως η Τουρκία θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για τους τρομοκράτες του ISIS που παραμένουν φυλακισμένοι και να στείλει πίσω στις χώρες καταγωγής τους τούς ξένους πολεμιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Απαντώντας στις κριτικές που έχει δεχτεί η Τουρκία για την στρατιωτική επιχείρηση είπε: «Κοιτάξτε αυτές τις χώρες, ιδιαίτερα τη Γαλλία, που αντιδρούν ενάντια στην επιχείρηση. Στόχος τους είναι να δημιουργηθεί ένα τρομοκρατικό κράτος εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου και διεμήνυσε:

«Οι κυρώσεις και οι απειλές, από όπου κι αν προέρχονται, δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές από την Τουρκία. Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις. Δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ