Συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας: Διστακτικό «ναι» από τους Κούρδους της Συρίας
Μετά από εννέα ημέρες αιματηρών μαχών, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δήλωσαν πως είναι διατεθειμένες να τηρήσουν την εκεχειρία που ανακοινώθηκε μετά από σχετική συμφωνία των ΗΠΑ με την Τουρκία.
«Είμαστε έτοιμοι να τηρήσουμε την κατάπαυση του πυρός» δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής Μαζλούμ Αμπντί, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο (AFP).
«Δεν έχουμε συζητήσει την τύχη άλλων περιοχών» είπε επίσης στην κουρδική τηλεόραση, αναφερόμενος σε περιοχές όπου η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ζώνη ασφαλείας».
Το Rojava Information Center γράφει πως ο στρατηγός ξεκαθάρισε, επίσης, πως δέχονται την κατάπαυση του πυρός αλλά όχι την παραμονή της Τουρκίας στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, φέρεται να υπογράμμισε πως η κουρδική πλευρά δεν θα αποδεχτεί τουρκική κατοχή ούτε δημογραφική αλλαγή στην περιοχή -κάτι που αποτελεί στόχο της Τουρκίας.
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πολιτικός αξιωματούχος Αλντάρ Καλίλ, ο οποίος χαιρέτισε τη συμφωνία.
Ο ίδιος υποστήριξε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποχρεώθηκε να κάνει ένα βήμα πίσω λόγω της «κουρδικής αντίστασης».
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
00:30
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση Τραμπ για να... τσακίσει το Ιράν - Το «όχι» και οι όροι της Τεχεράνης
23:56